آرشیو

آرشیو شماره ها:
۵۸

چکیده

هدف: در سال های اخیر علاقه مصرف کنندگان سراسر جهان به مواد غذایی که از منابع محلی به دست می آیند، افزایش یافته است. با وجود افزایش توجه مصرف مواد غذایی محلی، رفتار مصرف کنندگان در موضوع مواد غذایی محلی، به ویژه در کشورهای در حال توسعه هنوز به خوبی درک نشده است. هدف این پژوهش بررسی قصد خرید مصرف کنندگان مواد غذایی محلی با استفاده از مدل رفتار برنامه ریزی شده است. روش: در این پژوهش، متغیرهای قوم گرایی، خود تفسیری و حساسیت قیمتی به عنوان تعدیل کننده به مدل اصلی اضافه شده است.پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی، از نوع پیمایشی است. جامعه هدف این پژوهش را همه شهروندان شهر قزوین تشکیل می دهند. تعداد نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران برای جامعه نامحدود 384 نفر به دست آمد. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه استفاده شده و روش تحلیل داده ها مدل سازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار SmartPLS3.2.6 بوده است. یافته ها: نتایج پژوهش نشان می دهد که ابعاد مدل رفتار برنامه ریزی شده (نگرش، هنجار ذهنی و کنترل رفتار درک شده) بر قصد خرید تأثیر مثبت می گذارند. همچنین، حساسیت قیمتی بر رابطه میان نگرش بر قصد خرید، نقش تعدیل کننده دارد؛ بدین معنا که به افزایش رابطه این دو منجر می شود. علاوه بر این، بر اساس نتایج قوم گرایی بر رابطه هنجار ذهنی بر قصد خرید، خودتفسیری بر رابطه کنترل رفتار درک شده بر قصد خرید و حساسیت قیمتی بر رابطه هنجار ذ هنی و کنترل رفتار درک شده بر قصد خرید نقش تعدیل کننده ای ندارند. نتیجه گیری: یافته های پژوهش حاکی از آن است که ابعاد مدل، رفتار برنامه ریزی شده و حساسیت قیمتی پیش بینی کننده قصد خرید هستند. بنا براین، نتایج این یافته ها می تواند به تولیدکنندگان، بازاریاب ها و فروشندگان مواد غذایی محلی در تصمیم گیری برای سرمایه گذاری، تبلیغات و فروش کمک کند.

تبلیغات